Podgoria si centrul viticol

PODGORIA TARNAVE

Vinurile de Jidvei isi trag seva din Podgoria Tarnave, situata in bazinul hidrografic al celor doua rauri  Tarnava Mica si Tarnava Mare;  La cativa kilometri de Alba Iulia, cetatea Marii Uniri din 1918, si la 150 de kilometri de vechea cetate dacica Sarmisegetuza, Podgoria Tarnave reprezinta inima unui loc plin de istorie si istorii, unele adevarate, altele imaginare, care dau farmec Transilvaniei.

CENTRUL VITICOL JIDVEI


Plantatiile de vita de vie ocupa o suprafata de aproximativ 2000 ha,  la o altitudine cuprinsa intre 400 si 600 de metri. Majoritatea lor sunt amplasate pe versantii cu expozitie sudica, sud-estica si sud-vestica, ceea ce face ca razele soarelui si circulatia atmosferica sa favorizeze cultura vitei de vie. Tinutul bucura vita de vie cu solul sau de tip brun roscat de padure si cu climatul  temperat -continental, cu temperaturi medii anuale de  + 9 grade Celsius.

Acest ansamblu de factori ecoclimatici determina reactii lente de oxidare, fapt care determina o acumulare trepatata si continua  a zaharurilor si  a aromelor. Dar, cel mai de pret dar cu care natura rasplateste priceperea viticultorilor este Toamna; Toamna pe vaile Tarnavelor, cu temperaturi nu prea ridicate, uneori cu ceata persistenta, alternand cu zile insorite, aduna aromele in boabele strugurelui, pastrandu-i cu grija aciditatea in limitele unui echilibru armonios.

Anunțuri

3 păreri la “Podgoria si centrul viticol

  1. Buna ziua,
    Dorim sa cumparam butasi de traminer roz.Am dori sa daca aveti si la ce pret.

  2. am un restaurant cu crama in Bucuresti si doresc sa colaborez cu Dv-stra–tel.0722832937

  3. detin o pivnita in centrul clujului daca va intereseaza desfacerea de produse va rog sa ma contactati la tel:0754947874

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s