Gama Nec Plus Ultra

Descriere

Pana aici, dincolo nu se mai poate!, expresia latina Nec Plus Ultra ii avertiza pe navigatorii ce intrau in Stramtoarea Gibraltar ca au ajuns la sfirsitul lumii cunoscute, astazi ea se foloseste pentru a marca realizarile de exceptie, performantele care nu pot fi depasite. Prin alegerea cu grija a terroir-ului potrivit fiecarui tip de vita de vie si un proces de vinificatie atent monitorizat pentru a contura cat mai bine proprietatile specifice ale soiurilor, vinurile din gama Nec Plus Ultra vor sa fie un adevarat standard de calitate in definirea caracterului de soi.

Premii

LA SELEZIONE DEL SINDACO ITALIA 2010

2009 Sauvignon Blanc Argint

CONCURSUL NATIONAL DE VINURI SI BAUTURI ALCOOLICE 2010 „VINVEST”

2009 Sauvignon blanc Aur

Sortimente

Sauvignon Blanc

Un vin sec, perfect echilibrat, cu o culoare galben-verzui, are o complexitate aromatica in care predomina nuantele de coacaze negre si pepene galben, se distinge prin finete si eleganta.

 

 

 

 

Note de degustare

nec_plus_ultra_sauvignon_blanc_2009


Anunțuri

7 păreri la “Gama Nec Plus Ultra

 1. Pai au pus formula in latina dar au explicat foarte clar ca inseamna: „Pînă aici: dincolo nu se mai poate! Inscripţie care indică sfîrşitul pămîntului.”

  Iar Ne Plus Ultra se foloseşte şi cu sensul de performanţă maximă, record sportiv, capitol care încheie o lucrare, specialist de maximă competenţă.

 2. 🙂
  Dar nu ma pot abtine. Ai dreptate e devizaSpaniei, dar e „NE Ultra PLus”. Nu e „NEC Ultra plus”…!

 3. Bineinteles ca de la Necsulescu vine acel NEC.
  Pe wiki scrie ca e vechea deviza a Spaniei pt jocuri sportive.

  Pană aici: dincolo nu se mai poate! (asa scrie pe sticla de sauvignon blanc)…deci pana la urma, zic eu, este corect, dar nu are rost sa continuam pe tema asta. E treaba lor.

 4. „Expresia latina Nec Plus Ultra ii avertiza pe navigatorii ce intrau in Stramtoarea Gibraltar ca au ajuns la sfirsitul lumii cunoscute, astazi ea se foloseste pentru a marca realizarile de exceptie, performantele care nu pot fi depasite.” (citat din articol)

  Nu este total adevarat. Formula iniţială „NE PLUS ULTRA” se foloseşte cu sensul de performanţă maximă, record sportiv, capitol care încheie o lucrare, specialist de maximă competenţă. Aceata era vechea deviză a Spaniei (http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_locu%C8%9Biuni_%C3%AEn_limba_latin%C4%83)

  Eu cred au folosit aceasta expresie ca titlu si datorita faptului ca „NEC” este parte a numelui proprietarilor s.c. Jidvei. Si din cate stiu este folosita si ca prescurtare a numelui lor in unele cazuri.
  Deci eu zic ca daca ar fi dorit sa dea acel sens de performanta maxima…etc, ar fi trebuit sa foloseasca „NE PLUS ULTRA”.
  Dar oricum…e vinul lor, numele lor…lumea o sa il bea si cu un „C” in plus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s