Jidvei – Aurul lichid de pe Târnave

Pe Târnave avem un tezaur reprezentat de celebrele vinuri de la Jidvei, adevărat aur lichid. Sunt cele mai bune şi valoroase vinuri albe de la noi şi probabil din Europa. Afirmaţia este probată şi de un recent concurs mondial de vinuri “Mondus vini” ce a avut loc în Germania şi la care au participat toate vinurile prezente în magazinele din această ţară, sticlele fiind luate direct de pe rafturi şi nu din probe trimise de producător. La acest inedit concurs, vinul Pinot Gris de la Jidvei a câştigat Medalia de Aur, iar Sauvignon Blanc a obţinut Medalia de Argint. De fapt, la toate concursurile vinurile de Jidvei au obţinut medalii de aur şi argint, având o calitate tot mai bună, originale, catifelate şi înnobilate. Este rezultatul investiţiilor de peste 100 de milioane de euro făcute la Jidvei în înfiinţarea şi modernizarea plantaţiilor, a  cramelor şi a tehnologiilor de vinificaţie, ca şi în depozitarea şi conservarea vinurilor care au redefinit practic, alături de cadrul natural podgoria Jidvei. An de an, patronii companiei au investit enorm în viticultură, tineri ingineri şi tehnicieni, astfel că s-a creat aici şi o elită de specialişti de mare clasă în arta viţei de vie şi vinului care au crescut şi urcat treptele măiestriei profesionale.

Acum, la Jidvei, culesul strugurilor este în toi, operaţiune ce antrenează peste 2000 de oameni, dar şi importante forţe tehnice şi mecanice, între care 5 combine de recoltat struguri de mare capacitate cu un randament de 8-10 hectare/zi lumină. Strugurii sunt de cea mai bună calitate, vremea călduroasă contribuind din plin la o acumulare continuă a zaharurilor, de 200-240 grame/litru şi a aromelor. Practic, se obţine din start un vin de calitate de 12-13 la sută alcool. Producţia la hectar este de peste 9000 kg, o producţie bună şi sănătoasă. Tehnologia de vinificaţie modernă asigură fiecărui soi în parte – Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Otonel, Riesling, Gewurztraminer, Chardonnay, Pinot Gris, Sylvaner şi Ezerfrut – de la culegerea strugurilor, controlul fermentării, limpezire, stabilizare şi maturare, îmbătrânirea în butoaie şi în sticle, păstrarea remarcabilelor proprietăţi organoleptice şi obţinerea unor vinuri deosebite, armonioase, pline de voiciune şi echilibrate. Totul se desfăşoară ca la carte.

O părere la “Jidvei – Aurul lichid de pe Târnave

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s