Asociaţia Gland-Jidvei

Născută înainte de Revoluţia din Decembrie ’89, Operation Villages Roumains (OVR) s-a dorit a fi o formă de protest, de revoltă şi de solidaritate europeană fără precedent faţă de satele româneşti care urmau a fi distruse de regimul comunist al vremii. Ideea de bază era adoptarea satelor româneşti de către localităţi occidentale, pentru a le asigura o oarecare protecţie în faţa demolării pe care şi-o propusese Ceauşescu. În acele vremuri grele pentru poporul român, s-a înfiinţat Asociaţia Gland-Jidvei, cu sediul în Gland-Elveţia, patronată de Claude Sutter, un bun prieten al poporului român, în general, şi al locuitorilor comunei Jidvei, în special.
De-a lungul acestei lungi perioade de colaborare pre şi postdecembristă domnia sa s-a dedicat acestui ideal şi chiar dacă după revoluţie scopul n-a mai fost acelaşi, Claude Sutter s-a concentrat pe acte de caritate. Nenumărate sunt actele de generozitate de care a dat dovadă: burse şcolare, donaţii diverse pentru familii nevoiaşe, pentru persoane cu handicap, pachete de sărbători pentru preşcolari şi şcolari, materiale didactice şi sportive, aparatură de laborator, sponsorizarea grupurilor folclorice şi multe altele derulate în parteneriat cu Primăria Jidvei.
În spiritul acestei tradiţii şi în baza acordului de parteneriat încheiat între Grup Şcolar Industrial Jidvei, Primăria Jidvei şi Asociaţia Gland-Jidvei din Elveţia, s-au demarat în vara acestui an lucrări de dotare a grădiniţei din Jidvei cu echipamente de joacă pentru copii şi cu mobilier de exterior, iar la Grupul Şcolar Industrial s-au reabilitat, din aceleaşi fonduri, 5 săli de clasă, iar în curtea şcolii s-au montat bănci şi coşuri de gunoi.
Costul total al proiectului s-a ridicat la 5000 de euro, sumă provenită în exclusivitate din donaţia asociaţiei elveţiene.

Sursa: Ziarul Unirea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s