Vinul de gheata

După cum scriam AICIcompania Jidvei se pregateşte să devină primul producător de vinuri de gheaţă din România. Calitatea producţiei din anul care tocmai s-a terminat, a determinat compania să-şi dorească să descopere aceasta nobilă savoare şi să o aducă pe piaţa vinurilor româneşti.

Vinul de gheaţă este dulce, licoros şi are aroma de miere din flori de padure. Producerea acestor vinuri de gheaţă reprezintă un experiment pentru compania Jidvei, iar soiul de struguri folosiţi este Traminer. Dacă o sa fie un succes, preţul unei sticle de vin poate ajunge pana la 100 de euro.

Aşa s-au cules strugurii.

Anunțuri

6 păreri la “Vinul de gheata

  1. @ Ella von Heizer: din pacate nu va pot raspunde la toate aceste intrebari pentru ca nu sunt din domeniu. Eu ma ocup doar de promovarea comunei Jidvei. Pentru mai multe detalii ii puteti contacta pe cei de la SC Jidvei SRL. Aceasta este adresa de mail: office.jidvei@jidvei.ro

  2. Anul acesta ati mai produs vinul respectiv? Daca l-ati facut cu struguri recoltati din aceeasi parcela de Traminer, cum s-au comportat butucii la lasarea ciorchinilor si frunzelor pana in noiembrie pe butuc. Cum au diferentiat mugurii? Ce sistem de taiere ati folosit in 2012? In jurul carei date ati facut taierile in 2012 in aceasta parcela? Dupa cat vad, coardele sunt sanatoase si viguroase, via este tanara si strugurii au fost sanatosi, chiar daca pe alocuri stafiditi. Poate fi o metoda utilizabila pe termen lung? Care este impactul asupra longevitatii butucilor? Se epuizeaza mai repede via astfel? Multumesc de orice raspuns. Cu stima, Ella von Heizer

  3. Wine Princess din Podgoria Miniş, Arad, produce de ani buni Cadarca prin acest procedeu. Deci Jidveiul nu poate avea întâietatea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s