Fonduri europene

Pe cei care spun de foarte mult timp că primarul Jidveiului, domnul Nicolae Nemeş nu a făcut nimic în comună, îi rog să citească textul de mai jos pentru a înţelege anumite lucruri pe care le-am scris aici de mai multe ori. Am selectat doar textul care ne interesează pe noi cei din Jidvei. Dacă vreţi să citiţi întregul articol intraţi aici ->>> www.ziarulunirea.ro

Uniunea Europeană a pus la bătaie sume de ordinul miliardelor de euro pentru dezvoltarea statelor membre, dar aceşti bani nu sunt oferiţi pur şi simplu pe tavă, ci trebuie atraşi prin elaborarea de proiecte care pot fi finanţate cu fonduri europene prin diferite programe. În România, pe de o parte, guvernanţii clamează că autorităţile locale nu sunt în stare să întocmească proiecte eligibile, care să beneficieze de finanţare, iar pe de altă parte, tot reprezentanţii ministerelor sunt cei care bagă beţe în roate celor care depun proiecte, multe dintre acestea fiind respinse doar pe motiv că… nu e bună culoarea politică a primarului. Ce să mai zicem atunci de proiectele finanţate cu bani de la bugetul de stat? Pentru a vedea care este situaţia în  judeţul Alba am luat legătura cu câteva primării: Aiud, Mirăslău, Blaj, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Jidvei.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Comuna Jidvei, condusă de primarul liberal Nicolae Nemeş, nu s-a bucurat de mai multă atenţie din partea guvernanţilor când a fost vorba de alocarea sumelor pentru implementarea proiectelor, indiferent dacă sursa de finanţare au fost fondurile europene sau bugetul de stat. Primarul Nicolae Nemeş ne-a mărturisit că niciunul din cele 15 proiecte depuse din 2008 încoace nu a fost finanţat, la o valoare medie de 2 milioane de lei/proiect rezultând o sumă de 30 de milioane de lei nealocaţi. Iată şi căteva exemple: proiect de alimentare cu apă, reţea de canalizare şi staţie de epurare în satul Bălcaciu – 6,3 milioane de lei, alimentare cu apă în satul Feisa – 1,5 milioane de lei, alimentare cu apă, canalizare şi staţie de epurare în satul Căpâlna – 4,3 milioane de lei, reamenajarea stadionului în complex sportiv pentru tineret – 1,4 milioane de lei. La acestea se adaugă asfaltarea DC 29 Jidvei – Veseuş (6,2 km), care a fost depus de 3 ori până acum, ultima dată la MDRT, prin Consiliul Judeţean, pentru a fi finanţat prin programul “Reabilitare şi asfaltare 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local”. În cele din urmă, Primăria Jidvei a contractat un împrumut, ca să poată asfalta drumul amintit. Alte proiecte pentru care nu au fost aprobate fonduri sunt decolmatarea şi regularizarea văii, amenajarea parcului central, asfaltarea şi modernizarea străzilor din Jidvei.

“Mă bucuram dacă erau finanţate unul sau două proiecte pentru cetăţenii acestei comune, nu pentru primar, locuitorii din Jidvei au nevoie de aceste investiţii”, a spus primarul liberal al comunei Jidvei, Nicolae Nemeş.

Sursa: Ziarul Unirea

Reclame

2 păreri la “Fonduri europene

  1. La Jidvei Este si un VICE cate Proiecte a faut ?//// Ca STRAMBE la PRIMAR a bagat angro PACAT DE EL E GOL TAICASO, EU IL VOTEZ PE CEL MAI BUN SI VICELE SA NUMAI DEA MITA TIGANILOR
    BRAVO PRIMARE. NU TE LASA

  2. E foarte usor si convenabil sa condamni pe cineva. Unii o fac din rautate cu buna stiinta iar altii o fac necunoscand realitatea. O realitate simpla dar , categoric, daunatoare pentru oamenii care simt pe propria piele rezultatele unor lupte politice. Caci, despre asta este vorba. Asa cum scria mai sus ,autorul articolului, se duce o campanie de defaimare a opozantilor. Nu faci parte din partidul PDL? Nu primesti bani, fonduri pentru sustinerea unor proiecte care ar ajuta comuna Jidvei. E din partidul PNL. Opozitia. Nu conteaza integritatea primarului, faptul ca aceata comuna e condusa de un om cinstit si care isi doreste in mod real sa faca ceva pentru locuitorii sai. Totul se reduce la manipulare din partea celor care conduc acum Romania. Pacat ca oamenii care sunt capabili sa realizeze ceva sunt impiedicati sa o faca din niste considerente „de doi lei”. Asa intelege PDL-ul sa faca politica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s