Jidvei, sat european

Jidveiul are o carte de vizită în istoria căreia stau peste 700 de ani de atestare documentară. O vârstă la care comuna îşi asumă o istorie zbuciumată, dovezi arheologice, monumente istorice şi lăcaşuri de cult.

Satul Jidvei are gospodari cu care să se mândrească, tradiţii şi obiceiuri care s-au păstrat dea lungul timpului. Schimbările pe plan economic vor duce la modificări de gândire şi vieţuire. În ultimii ani au avut loc numeroase modificări pe plan social şi economic care au îmbunătăţit substanţial viaţa locuitorilor.

Cei mai importanţi paşi spre progres sunt reprezentaţi de numeroasele relaţii de colaborare şi de înfrăţire cu comunele Gland din Elvetia, Herzogenburg din Austria şi Caree din Italia.

Cea mai importantă realizare a satului nostru, ce îl face unic şi îl face să-şi merite calificativul de sat european, este festivalul „Strugurele de Aur” care va ajunge în acest an la a 12-a ediţie. Acesta s-a dovedit a fi o manifestare culturală care aduce Jidveiul în atenţia întregii ţări. Cei care au asistat la acest eveniment dea lungul timpului au rămas plăcut impresionaţi de valorile din judeţul nostru în ceea ce priveşte muzica populară. Emblema Văii Târnavelor este însă dansul fetelor de la Căpâlna, care face parte şi din tradiţia culturală a Jidveiului.

Nu putem fi decât pe drumul cel bun şi depinde de noi să valorificăm ceea ce este mai presus de interese mărunte în ceea ce priveşte soarta unei comune, aspirând la pretenţiile unui blazon european.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s