Din nou aur

Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA Jidvei începe anul 2012 cu o medalie de aur la prima ediţie a China BEST VALUE Wine Awards din Hong Kong.

Organizatorii China Wine Awards, singurul concurs organizat special pentru piaţa chineză şi cel mai mare eveniment de acest gen din China, au dorit sa ofere o jurizare cât mai corectă vinurilor ce încearcă să intre pe piaţa chineză, motiv pentru care au lansat China BEST VALUE Wine Awards, o competiţie în care vinurile din aceeaşi categorie de preţ concurează între ele.

Juriul, format din reprezentanţi ai celor mai importanţi cumpărători de vinuri din Hong Kong şi China, a evaluat prin degustare în orb a probele trimise din peste douăzeci de ţări pentru a găsi acele vinuri care se potrivesc cel mai bine pieţei chineze. Vorbim aici de directori de achiziţii ale celor mai mari lanţuri hoteliere naţionale şi internaţionale, dar şi de reprezentanţi ai celor mai mari distribuitori de vinuri din China, cei mai în măsură să evalueze vinuri pentru o piaţă în formare cum este cea a Chinei.
Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA Jidvei este un vin demisec cu un puternic caracter de soi, cu o aciditate peste medie caracteristică Podgoriei Târnave şi o complexitate aromatic deosebită. Faptul că din cele aproape 2400 hectare ale companiei Jidvei, 410 sunt plantate numai cu Sauvignon Blanc – aceasta fiind, oficial, cea mai mare suprafaţă plantată cu Sauvignon Blanc exploatată de către o sigură companie din Europa oferă posibilitatea selectării parcelelor cu adevarat speciale pentru NEC PLUS ULTRA. Vinificarea este şi ea un proces aparte prin care se obţine acest vin elegant, echilibrat şi cu adevarat special.

Medalia de aur obţinută la China BEST VALUE Wine Awards de catre de Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA Jidvei 2009, vinul alb românesc cel mai medaliat în 2011, este nu numai o dovadă a potenţialului acestuia pe piaţa chineză, ci şi o recunoaştere a personalităţii sale deosebite. Alături de el, la acest concurs au fost medaliate şi Pinot Gris Jidvei 2010 medalie de argint şi Fetească Alba Jidvei 2010 menţiune.
Este al treilea premiu obţinut de Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA Jidvei 2009 în China, dupa cel obţinut la Interwine 2011 Cel mai bun raport calitate/preţ şi menţiunea de la China Wine Awards 2011.

Cu o podgorie ce se întinde pe 2400 hectare, investiţii substanţiale în plantaţii, dar şi în modernizarea cramei şi a tehnologiilor de fabricare, conservare şi păstrare a vinului, Jidvei este cel mai mare producător de vinuri albe seci şi demiseci din segmentul premium din România.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s