Premierul Ungureanu dezinformează la greu

Scandalul alocării de fonduri pentru primării, prin HG 255/2012, creşte în amploare. Premierul Ungureanu susţine public faptul că alocările nu s-au făcut pe criterii politice, dar dezinformează la greu. PNL a prezentat ilegalităţile cu iz penal referitoare la procedurile de alocări.

Ce spune Ungureanu…

Pe toate canalele media, premierul Ungureanu susţine că alocările de fonduri au fost corecte. El a făcut o serie de precizări. „A fost şi grija mea de a nu lăsa să se înţeleagă că este vorba de primării ale puterii(…) în detrimentul primăriilor opoziţiei”, a spus premierul, după care a început să enumere primării ale Opoziţiei care au primit alocări şi pentru ce. „Timiş, comuna Bârda – PSD, apă-canalizare; judeţul Buzău, comuna Săpoca, PSD, apă; Galaţi, Consiliul Judeţean PSD, drumuri; judeţul Alba, comuna Jidvei, PNL, apă. Primării cu conturi blocate: Argeş, comuna Băbana – PNL, comuna Davideşti – PSD, judeţul Bacău – comuna Prăjeşti – PNL, judeţul Botoşani – comuna Dorohoi – măcar pe ăştia îi ştiu şi eu, că de acolo se trage familia mea -PSD, cont blocat; Primării cu datorii mari: judeţul Bacău – Ardeoani – PSD; judeţul Braşov – Prejmer, PSD. Primăriile au trimis informaţia, sunt cu conturile blocate, nu am facturile neplătite, ce mă fac, că nu am bani? Le-am trimis la prefecturi. Nu în consiliile judeţene, pentru că de acolo alimentarea financiară era zero. Le-au trimis la prefecturi, prefecturile, la MAI, unde sau centralizat şi a ieşit o listă. O listă, practic, o listă de urgenţe umane, de urgenţe comunitare”, a mai spus Ungureanu.

…Şi cum stau lucrurile în realitate

Nemeş Nicolae, primarul liberal din Jidvei: „Niciunul din cele 15 proiecte depuse din 2008 încoace nu a fost finanţat, la o valoare medie de 2 milioane de lei/proiect rezultând o sumă de 30 de milioane de lei nealocaţi. Iată şi câteva exemple: proiect de alimentare cu apă, reţea de canalizare şi staţie de epurare în satul Bălcaciu – 6,3 milioane de lei, alimentare cu apă în satul Feisa – 1,5 milioane de lei, alimentare cu apă, canalizare şi staţie de epurare în satul Căpâlna – 4,3 milioane de lei, reamenajarea stadionului în complex sportiv pentru tineret – 1,4 milioane de lei. La acestea se adaugă asfaltarea DC 29 Jidvei – Veseuş (6,2 km), care a fost depus de 3 ori până acum, ultima dată la MDRT, prin Consiliul Judeţean, pentru a fi finanţat prin programul «Reabilitare şi asfaltare 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local». În cele din urmă, Primăria Jidvei a contractat un împrumut, ca să poată asfalta drumul amintit. Alte proiecte pentru care nu au fost aprobate fonduri sunt decolmatarea şi regularizarea văii, amenajarea parcului central, asfaltarea şi modernizarea străzilor din Jidvei”. Cât a primit Jidveiul? Doar 250.000 lei.

Sursa: cotidianul.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s