După 22 de ani de la revoluţie, locuitorii satului Veseuş şi-au văzut visul împlinit!

Se ştie că satul Veseuş este locuit în procent de 82,7 la sută de populaţie de etnie rromă, pe lângă populaţia de etnie română şi maghiară, rromii fiind nevoiţi să parcurgă o distanţă de 8 km pe jos printre pietre şi noroaie până la drumul asfaltat DJ 107, care face legătura cu Jidveiul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Atunci când trebuia să plecăm la oraş, la primăria din Jidvei sau la doctor, pentru a ne rezolva diferite probleme sociale sau de sănătate, trebuia să luăm cu noi două perechi de încălţăminte, că să nu ne facem de ruşine, că eram plini de noroi; chiar dacă suntem rromi, români sau maghiari dintr-un sat uitat de lume şi nouă ne place să fim curaţi şi ordonaţi.
Să-i dea Dumnezeu sănătate şi putere de muncă domnului Nemeş Nicolae, care ne-a împlinit un vis ce durează de 22 de ani. Primarul Nemeş a fost singurul primar care nu doar a promis cum au făcut ceilalţi, ci a trecut şi la fapte”, a declarat o localnica. Acesta a realizat şi acest obiectiv, printre multe altele pentru satul Veseuş, cum ar fi dispensarul uman dotat cu aparatură medicală modernă, asfaltarea a 1,3 km de străzi interioare în comunitatea compactă de rromi, grup social modern la căminul cultural şi dotarea acestuia cu veselă nouă, construirea noii şcoli generale, pietruirea străzilor din interiorul satului, betonarea drumului spre cimitir şi Biserica Ortodoxă şi nu în ultimul rând, a contribuit din plin la atragerea de investitori în vederea înfiinţării fermelor de vie şi plantaţii de alun, unde vor lucra cetăţeni ai satului Veseuş. „Această realizare va deschide pentru toată lumea o nouă viziune asupra satului Veseuş şi de aceea pe această cale vrem să-l asigurăm pe domnul primar că suntem alături de el şi la bine, şi la greu”, au spus locuitorii satului.

Reclame

O părere la “După 22 de ani de la revoluţie, locuitorii satului Veseuş şi-au văzut visul împlinit!

  1. De ce „Dupa 22 de anide la revolutie…”? Inainte de revolutie a fot asfaltat…..?
    „Un vis ce dureaza de 22 de ani….” Pana cum 22 de ani, oamenii din Veseus nu stiau de existenta asfaltului. In ’90 cineva din Veseus a vazut pentru prima data asfaltul, le-a spus consatenilor, si toti au inceput sa viseze la el…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s