Amintiri de la Melbourne ’56

Vineri, 27 iulie încep Jocurile Olimpice, iar când vine vorba de box şi de o medalie de aur, gândul ne fuge la singurul campion olimpic pe care l-a avut România, Nicolae Linca. Cei de la Revista VIP nu l-au uitat şi au scris câteva rânduri despre marele campion român. Le puteţi citi mai jos.

Colţul amintirilor – Nicolae Linca, patriot şi Don Juan

Revista VIP a fost alaturi de unicul campion olimpic din boxul romanesc, Nicolae Linca, plecat dintre noi dupa o lunga suferinta.
De asemenea, l-am sprijinit pe Nicolae Linca jr, in demersul de a reabilita numele tatalui sau dupa ce „oamenii de bine” i-au folosit imaginea in mod abuziv. Nu demult, boala i-a curmat viata si lui Nicolae jr, care in ultimii ani a locuit pe continentul american. In urma ramane doamna Elena Linca, o femeie de o noblete sufleteasca rara, care traieste departe de blituri, in satul Jidvei, din Judetul Alba. Merge zilnic la mormantul sotului sau si ii aduce flori, „pentru ca Niculae era un om sensibil, cu suflet de copil”. Dar eroul care a triumfat la JO cu o mana rupta traieste si azi, in sufletele celor care l-au iubit, iar momentul Melbourne – 1956 este ilustrat de amintirea sotiei sale:  „Sotul meu a boxat accidentat inca din primul meci, pentru ca lovise cu disperare. In finala, antrenorul il invatase sa disimuleze si asa a castigat… La plecare, pe aeroportul din Melbourne, un «istet» s-a ridicat si a spus: «Frati romani, daca vreti, puteti ramane in Australia!». Niculae al meu s-a ridicat si l-a injurat… Era patriot, n-a vrut sa plece din tara, desi i s-au facut propuneri… Si, pe undeva, era un Don Juan… cuminte, mereu inconjurat de femei frumoase, printre care si gimnasta Elena Leustean. Eu am ramas insarcinata la sase luni dupa casatorie si, ca sa nu mi-l ia alte fete pe Niculae, umblam cu o perna legata de burta, ca sa par si mai… grasa”, zambeste, duios, doamna Linca.

Sursa: Revista VIP

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s