Probleme la Referendum

Reprezentanții PNL Alba au depus o plângere cu privire la modul în care s-a desfășurat procesul de vot în 3 localități din județ.

“În comunele Jidvei, Săsciori și Ighiu, primarii Trif Alin, Traian Rusu si Florin Morar, cu toții membri ai PDL Alba, au încălcat grav prevederile Legii nr 3/2000 republicată, privind organizarea Referendumului, iar faptele lor se încadrează la Art. 52 al legii, conform căruia: ”împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”. Practic, acești primari, complet aserviți clicii coordonate de președintele suspendat, au amenințat direct populația de etnie rromă spre a nu participa la Referendum. În aceste localități, cetățenii au fost constrânși de primarii, Morar, Rusu și Trif să nu participe la scrutin, susținând că li se vor tăia ajutoarele sociale.

Ne manifestăm însă întreaga dezaprobare pentru felul în care reprezentanții PDL din județul Alba au înțeles să se comporte în ziua Referendumului. Pentru comportamentul primarilor din Ighiu, Jidvei și Săsciori, PNL Alba a depus plângerea nr 366/29.07.2012 la BEJ Alba. De asemenea, cerem Poliției să se sesizeze și să demareze cercetări privind fiecare dintre aceste fapte penale!”, se arată într-un comunicat remis presei de PNL Alba.

Sursa: Ziarul Unirea

Reclame

O părere la “Probleme la Referendum

  1. superb…ma bucur ca cineva din comuna are curajul de a spune lucrurilor pe nume!Bravo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s