A început culesul

Sub un cer senin, muncitorii culeg cu spor strugurii. Aceştia sunt ca nişte furnici, parcă nu obosesc niciodată. Aşa se întamplă în fiecare zi în viile Jidveiului în locurile unde nu culeg maşinile. În ferma numărul 7, care află sub „stăpânirea” inginerilor Dragoş Gîrlea şi Nicoleta Luncean, oamenii nu stau o secundă, asta şi pentru că doamna Luncean este tot timpul printre ei. Mai calm, Dragoş priveşte de pe drumul dintre vi, felul în care se încarcă benele cu struguri. 

În această fermă sunt 42 de hectare de viţă de vie pe rod, în care se află patru soiuri de struguri: Fetească Regală, Riesling, Muscat şi Sauvignon Blanc, iar producţia la hectar este de aproximativ 8 tone, faţă de 10 cât erau anul trecut. Această vie este culeasă de 60 de oameni, iar în unele zone sunt maşini care culeg strugurii.

În ceea ce priveşte viţă tânără, sunt 25 de hectare în primul an şi alte 42 de hectare în anul doi. Aici predomină Feteasca Regală, dar într-o proporţie mai mică, găsim şi Muscat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s