Crama Jidvei

Modernizat in anul 2005 cu fonduri de la Uniunea European, Complexul de Vinificatie de la Jidvei se ridica la standarde internationale. 

Jidveiul s-a evidentiat in decursul anilor prin infiintarea de plantatii in maniera moderna, prin construirea combinatelor de vinificatie, conditionare, stabilizare si imbuteliere, dar mai ales prin vinurile albe seci cunoscute in tara si in strainatate. De aceea, Jidvei este cel mai mare producator de vinuri seci din Romania avand o suprafata de aproximativ 2400 de hectare de vita de vie.

Una din cele mai importante etape in obtinerea vinurilor este desciorchinarea, iar prelucrarea strugurilor aromati se face automatizat, iar cele mai pupolare soiuri de struguri sunt: Muscat, Sauvignon Blanc, Fetesca Alba, Feteasca Regala, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon, Pinot Gris, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Traminer Roz, Merlot si Syrah.

Sectia de fermentare

Aici totul se face automatizat, de la racirea in sectie pana la racirea vinului. In functie de soi, se seteaza o alta temperatura. In aceasta sectie gasim 56 de cisterne de inox fiecare avand 36.900 de litri, adica un total de 2.066.400 de litri de vin. De la panoul de comanda se seteaza temperatura si cantitatea din cisterna, totul merge prin trasee de inox si vinul nu i-a legatura cu aerul.

Sectia de depozitare (maturare)

Aceasta sectie a fost modernizata in 2011 si aici gasim 104 cisterne de 50.700 de litri fiecare, cu un total de 5.272.800 de litri. Perioada de pastrarea a vinului este de 3-12 luni.

Conditionare-stabilizare

Stabilizarea este proteica si microbiologica. Sunt 8 vinificatoare de inox complet automatizate fiecare avand 18.000 de litri. Acestea sunt folosite pentru soiurile aromate si rosi. Inainte de a ajunge in sticle, vinul merge mai intai in 40 de cisterne a 30.000 de litri fiecare unde este pregatit pentru imbuteliere.

Imbutelierea

Sunt doua linii tehnologice, capacitatea pe o linie este de 4000 de butelii pe ora. La imbuteliere se folosesc doar sticle noi, iar dupa ce au trecut pe la imbuteliere, sticlele ajung la etichetare si la zona unde se pun dopurile. 

Această prezentare necesită JavaScript.

2 păreri la “Crama Jidvei

  1. Ai putea schimba numele bloguli. „scjidveisrl.wordpress.com” cred ca ar fi mai ok. Pentru ca de ceva timp sunt numai articole despre crama, vie, castel, vin, medalii, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s