Acum, există o destinație nouă și captivantă pentru excursii de vin: Jidvei!

Bordeaux, Toscana, Champagne, Burgundia, Chianti și Douro sunt destinatii europene deja cunoscute pentru iubitorii de vin. Acum, există o destinație nouă și captivantă pentru excursii de vin: Jidvei în Transilvania. Recolte de vita de vie, vinuri minunate, care sunt produse în mod ecologic, clima caldă, primitoare și agricultori si inclusiv, denumirea în sine -Transilvania, atrag din ce in ce mai multe și mai multi „cunoscatori” .

Jidvei este un oraș mic situat în centrul Transilvaniei, în centrul regiunii Târnavelor, cunoscut mai ales pentru români ca fiind una dintre regiunile cu cele mai bune vinuri din țară. La Bethlen-Haller, Castelul Jidvei, este produs vin alb, în principal, în conformitate cu metodele de producție ale populației germane, care s-a stabilit în Transilvania, de la râul Mosel și Rin vai, pe care le-au luat cu ei atunci când au migrat aici, cu secole în urmă. In cadrul unei excursii la Jidvei auzi povestea despre producerea vinurilor, o aventura de la strugurii de vita nobila, pana la imbutelierea in sticla.

Podgoria din Jidvei se extinde pe mai mult de 1000 de acri. Vițele de vie cresc pe dealurile insorite de pe partea stângă a râului Târnava Mică, fiind protejate de vant si inghet. Plantatia se face pe dealuri, care au inaltimi de 400-500 m, cu fața spre est. Topografia este formata din terase cu sol fertil, care este maro, favorizate de veri calde și ierni blânde. Temperatura medie anuala este de 9,9 ° C.

In sanctuarul vinului, care se poate numi cu ușurință Jidvei, există multe soiuri, inclusiv Feteasca Regala, Feteasca Alba (soiuri romanesti), Riesling, Traminer, Chardonnay, Pinot Gris.

Castelul oferă un decor exclusivist in timpul anului pentru o rundă de degustări și în timpul toamnei sunt organizate evenimente folclorice pline de culoare, în timpul recoltării. (Gloria Andersson)

 

Articolul original il gasiti AICI

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s