Sauvignon Blanc

Soiul isi are originea in vestul Frantei pe Valea Loirei si in regiunea Bordeaux luandu-si numele din frantuzescul sauvage (salbatic).
Strugurii au pielita de culoare verzuie, sunt rezistenti la caldura si cresc foarte repede.

Calitatea lui depinde foarte mult de locul si pozitia pe care o are in plantatie, soiul nu acumuleaza multe zaharuri de aceea este bine ca productia sa fie limitata la 7 tone la hectar.

La fel ca la Traminer si Pinot Gris, macerarea Sauvignon-ului Blanc trebuie sa dureze foarte putin, maxim 6 ore, in schimb e bine sa fie maturat cel putin 6 luni, o perioada de pauza care ii da armonia aromelor si caracterul specific, intensitatea aromatica crescand odata cu gradul de maturare.
Din acest soi se obtin vinuri corpolente cu un buchet fin, vinuri care pot fi seci sau demiseci.

www.jidvei.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s