Pinot Noir

Este unul dintre cele mai vechi soiuri de vita nobila din lume, legenda spune ca in secolul 1 iHr cand romanii au cucerit Galia, existau deja plantatii de Pinot Noir in regiunea care acum se numeste Burgundia.

Este un strugure care se modifica foarte usor, fiind instabil genetic, aceasta face foarte dificila mentinerea caracteristicilor lui si explica faptul ca in lume exista mai mult de 1000 de clone din familia Pinot.

Este un soi foarte pretentios, dificil de crescut si de vinificat, o reala provocare pentru orice oenolog. Vinurile de Pinot Noir sunt printre cele mai apreciate si indragite din lume, ele captiveaza prin bogatia si diversitatea aromelor; cand sunt tinere prezinta nuante simple de cirese, prune sau capsune, iar pe masura ce se maturizeaza devin mai complexe sugerand arome de stafide, fin, tutun sau chiar piper negru.

Pinot Noirul este unul din cele trei soiuri pe care legislatia franceza le accepta ca materie prima pentru fabricarea sampaniei, celelalte doua fiind Pinot Meunier si Chardonnay.

www.jidvei.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s