Strugurele de Aur- 2013

Festivalul-Concurs de Folclor „Strugurele de aur”, aflat în acest an la ediția a XIII-a, și-a desemnat participanții pentru cele două zile de concurs. Pe liste s-au înscris 107 pretendenți care au încercat să convingă juriul că merită să fie pe scenă la unul din cele mai prestigioase festivaluri folclorice din România. Doar 58 de concurenți aleși „pe sprânceană” au reușit să-i mulțumească pe jurați și să primească șansa de a cânta și de a concura la una din cele două mari categorii pentru obținerea unui trofeu.

Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an, evenimentul își continuă ascensiunea, astfel că de această dată în componența juriului intră și membri noi. Juriul de la Festivalul de Folclor „Strugurele de Aur” 2013 va avea următoarea componență: Marioara Murărescu – președintele juriului, profesorul Sergiu Cipariu –  directorul festivalului,  interpreții Nicolae Furdui Iancu și Ioan BocșaStelian Stoica – Dirijorul Ansamblului Jidvei,  Gelu Stan – realizator de emisiuni Radio Timișoara,  Daniela Floroian – director al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia, George Sârbu (Suceava) dirijor, folclorist și Gabriela Rusu (Craiova).

„Strugurele de aur” 2013 se va desfășura între 12 și 15 septembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și în Piața Primăriei din Jidvei, unde se va încheia cu recitalul laureaților, dar și cu alte concerte extraordinare susținute de artiști consacrați. Concurenții vor urca pe scenă în cele două zile de concurs, în două etape egale, câte 29 de interpreți în fiecare seară a festivalului.

Potrivit regulamentului de concurs, devenit deja tradițional în cele doisprezece ediții anterioare, și în acest an concursul va fi împărțit în două categorii: soliști instrumentiști și soliști vocali.  Cei care sunt înscriși la categoria vocală vor putea concura și la o a treia categorie a festivalului, „Drumul vinului, țara vinului”.

 

SURSA: ALBA24

NU UITAŢI SĂ NE DAŢI UN LIKE: https://www.facebook.com/JidveiBlog

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s