Emblema Jidveiului

Vechimea lui se pierde in timp, il stiti de pe sticlele de vin, sampanie si vinars ale companiei Jidvei, daca locuiti in zona, treceti aproape in fiecare zi pe langa el. Este o capodopera arhitecturala. Inca nu v-ati prins? Este vorba despre emblema Jidveiului, castelul Bethlen Haller. Constructia acestuia a inceput in anul 1560 si a durat aproximativ 10 ani. Castelul a fost unul de vanatoare, nu de aparare, aflandu-se pe un deal de unde se vede foarte bine toata localitatea Cetatea de Balta, plus localitatile din jurul acesteia. Este bine cunoscut faptul ca Franta este una din tarile cu cele mai frumoase castele din lume, nici acesta nu face exceptie, pentru ca a fost construit dupa castelului Chambord care se afla pe valea Loarei.

In timpul grofului Bethlen-Haller, in anul 1770 s-a construit frontispiciul castelului.

Rezistand ca un voinic puternic de-a lungul secolelor…ajungem in perioada comunista cand acesta a fost nationalizat, iar tot aici, se facea sampania de Jidvei, pe vremea cand inca mai apartinea IAS Jidvei. La sfarsitul anilor 90, la Jidvei ajungea familia Necsulescu. Acestia au luat compania la pachet cu castelul, dupa care l-au cumparat de la descendentii grofului Haller.

Din pacate, castelul nu se poate vizita, este folosit doar pentru promovarea produselor companiei Jidvei. Aici au ajuns somelieri si degustatori din Europa, Asia si America, promovarea vinurilor de Jidvei facandu-se in intreaga lume.

Aici se gateste pentru 150 de copii de la 3 gradinite.

Dar pentru a vedea frumusetea acestui castel, va las sa urmariti pozele de mai jos.

Această prezentare necesită JavaScript.

NU UITAŢI SĂ NE DAŢI UN LIKE: https://www.facebook.com/JidveiBlog

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s