Cabinet medical inaugurat la Jidvei

Nume importante ale medicinii, reprezentanţi ai administraţiei locale şi localnici s-au adunat la inaugurarea cabinetului medical care functioneaza de ieri. „Credinţa ne învaţă că Dumnezeu lucrează pentru oameni. Şi aşa şi este. Avem bucuria de 14 ani, poate şi mai bine, să avem pe raza comunei Jidvei o familie – zic eu, providenţială, familia dom­nilor Necşulescu, Liviu şi Claudiu, care au lucrat sub oblăduirea Duhului Sfânt. Cred că au fost învăţaţi, pentru că au mers toate punct cu punct. Au luat această întreprindere, au organizat-o, au creat locuri de muncă, grădiniţe, apoi s-au îngrijit de hrana spirituală a oamenilor şi au construit o biserică, cu tot ce trebuie. Este o fală a noastră, a cre­dincioşilor noştri. Au avut grijă şi de pâinea trupească şi au făcut o brutărie, în care se coc 3000 de pâini pentru angajaţi şi nu numai. Cei bătrâni primesc zilnic câte o pâine. Angajaţii primesc şi ei zilnic câte o pâine, dar şi mere, prune, vin şi must. Copiii de la grădiniţele din comună sunt şi ei în grija acestor oameni minunaţi, fiindu-le asigurată hrana zilnică, constând în trei mese pe zi. Pe cheltuiala lor, mulţi studenţi sunt la facultate în ţară sau în străinătate. Zic că Dumnezeu a avut grijă de comuna aceasta în timpurile în care mai mult se distrugea decât se construia”, ne-a destăinuit preotul paroh Dorin Lazăr, din Jidvei.

Primarul, cel mai fericit

Cabinetul medical din Jidvei este ultramodern şi are în prim-plan medicina muncii, medicina estetică, ozonoterapia, consultaţiile medicale periodice  anali­zele de laborator. După o scurtă binecuvântare a preo­tului din localitate, care a sfinţit şi locul, acesta a putut fi vizitat. Oamenii s-au arătat încântaţi de realizări şi de faptul că ei nu mai trebuie să se deplaseze la Târnăveni sau Blaj şi în ţară pentru a-şi verifica sănătatea. „Este un avantaj pentru locuitorii din această zonă, să nu se deplaseze. Sunt servicii medicale ca în oraşele mari”, a spus doctorul Viorel Bota. Importanţa centrului medical a fost subliniată în nenu­mărate rânduri şi la Căminul Cultural din Jidvei, acolo unde s-a organizat o masă festivă şi unde au „curs” alocuţiunile celor prezenţi. „Cabinetul medical de înaltă performanţă este o şansă nu numai pentru Jidvei, ci şi pentru Sibiu, pentru Cluj, pentru toată această zonă de Ardeal”, a subliniat şi medicul Radu Stănescu din Târ­govişte.
Printre cei invitaţi să ia cu­vân­tul a fost şi cel mai bucu­ros din localitate. Vorbim aici despre Alin Trif, primarul Jid­veiului. „Cred că sunt cel mai bucuros, că pe teritoriul co­munei mele – şi nu numai – este centrul medical. Vreau să vă mulţumesc că aţi fost încă o dată alături de co­munitate”, s-a adresat acesta lui Claudiu şi lui Liviu Nec­şulescu. Discursurile au fost moderate de Ioan Buia, di­rectorul Complexului de Vini­ficaţie. „Acum, alături de viţa de vie, comoara noastră, se află şi acest minunat centru de tratament, care vine să ne ajute la tratarea diferitelor afecţiuni. Pot să vă spun cu toată modestia că Liviu şi Claudiu Necşulescu sunt doi oameni care, în afară de vie, de vin, văd şi partea socială a oamenilor. Văd copiii, pen­tru care au creat peste 270 de locuri la grădiniţe, văd pe omul care se naşte, care se botează şi se cunună şi alături de care este alături tot timpul. Văd pensionarii, şi aşa mai departe”, a conchis acesta. Fraza sa însă nu a rămas neterminată. Iute a fost completat de Liviu Nec­şulescu. „Cu el am făcut tot! Nu am făcut singur. Dacă nu îl aveam pe domnul Buia, eu nu aveam de ce să stau aici. Asta e realitatea. Şi tot ce am făcut aici, am făcut datorită educaţiei de la părinţi. Ei ne-au spus că minciuna şi hoţia au picioare scurte, că mai devreme sau mai târziu tot se află şi că nu ai să mai pui capul pe pern[ să dormi liniştit. Şapte ani de acasă şi patru ani la şcoală alături de părinţi fac mai mult decât orice, decât 20 de ani de învăţământ. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat oa­menii vrednici şi buni mie. Iar pe Buia nu o să îl uit nicio­dată!”, a conchis patronul SC Jidvei SRL.

Sursa: Ziarul Unirea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s